Followers

2010-08-08

ljuvliga ledighet.Jag har haft den mest underbara semestern någonsin. Thailand i all ära, men nog är den finska naturen något av det vackraste som finns, skillt uppe i norr. Jag och L drog iväg på en impulsresa till Ruka och i fyra dagar njöt vi av frisk luft, motion, sprakande eldar och stormande åskväder. Precis en sån semester som jag drömt om länge. Vi har vandrat uppe i fjällen tills fötterna inte orkat mera, och cyklat med mountainbikes både upp och ner så jag trodde benmusklerna skulle spränga av.

Vi hade också som planer att pröva på forsränning och paddling, men dum som man är anmälde vi oss för sent så vi måste ta det nästa gång.

L. har aldrig riktigt varit uppe i norr förut, han har t.ex aldrig åkt slalom eller bräda! (WTF??!) Så jag är förvånad att jag ens fick honom medlurad. Men nu när han upptäckt vårt paradis blev han som besatt. Vi har redan planer på att åka tillbaka och vandra 80km:s rutten, plus att vi kanske åker tillbaka i vinter för att skida, och jag slipper äntligen ut med snowboarden igen! Vi började också drömma om egna mountainbikes, så man kunde åka när som helst och var som helst. Så det blir nog till att hålla hårt om slantarna nu ifall man vill förverkliga allt detta. Det är som jag alltid sagt, livet är för kort för att slösa bort det på onödig skit när man kan förverkliga sina drömmar istället. Och jag som varit så besatt av att springa till gymet för att hinna på alla bodycombat pass hade glömt hur roligt det är att göra saker ute i naturen, minst lika tunga som ett träningspass på gymet, men mycket mera varierande, roligare och billigare. Det kostar ingenting att vandra i skog och mark.

Jag hade också velat och klättra uppför klippor, men dit fick jag inte medlurad gubben...ännu...:) Men vänta bara...


Måste också berätta om husky-farmen vi besökte. Min stora dröm har under många år varit att få ha och träna upp siberian husky-hundar..Så nu besökte vi en farm, där de hade 212(!) stycken. Alla av samma ras, men ändå så otroligt olika. Jag behöver inte 212 stycken, vilket jobb de måste ha för att sköta om dem alla. Men några av dessa härliga djur vore toppen.
Nåja, nu ska jag sluta dagdrömma och komma tillbaka till verkligheten. Framtiden får utvisa vilka drömmar som förverkligas och vilka ej. Man måste ju ha något att se fram emot. Men nu först har vi ett hus att bygga.
Och jag har ännu en hel vecka semester att njuta av.

1 kommentar:

  1. låter som en toppensemester, fyllt me allt tode du tycker om <3

    SvaraRadera