Followers

2011-06-05

Idag...

..har jag haft min syster Hannele att klippa mitt torra, stripiga, nötta hår. (där sparade jag några €, hah!) Konstaterade senare ikväll att jag trivs bättre med nött, torrt och stripigt hår. Det är mycket lättare att göra något med håret när det är torrt och äckligt, det riktigt suger i sig alla kemikalier och håret hålls på plats efter att man gjort sig någon "snygg" frilla :)

Konstaterade även idag att jag VERKLIGEN borde lära mig att spara mina slantar, och inte bränna loss på lönen genast när den kommer. Ändå har jag en lååång lista redan på va jag BORDE köpa när nästa lön kommer, bl.a nya träningskor ( som jag har försökt hitta nu i 2 års tid ), nya lenkkiskor ( de jag har nu är så slitna att de skär sår i mina fötter ), och nya fotbollskor ( eftersom jag alltid hamnar att spela fotboll med mina blodiga lenkkiskor). Men av nån konstig anledning kommer jag alltid hem med allt annat än det jag egentligen letat efter.

Jag borde även få nya shorts, eftersom de enda jag äger som jag själv klippt av ett par gamla jeans endast täcker halva arslet på mig och jag tror inte de är acceptabla att använda i jobbet.

Jag MÅSTE köpa benskydd till kickboxingen, plus att vi ska beställa egna shorts så att vi alla har likadana. m.m....m.m...

Så, hur ska man skaffa allt detta med den lilla närvårdarlön man får? Jag kunde ju köpa lite åt gången, men det betyder ju att vintern är här vid den tiden jag kommer på att skaffa mig nya shorts. Vilket I-lands dilemma!!

Man borde inte klaga. Tittade på en dokumentär om folk som jobbade som slavar för att vaska och gräva fram safirer för 1 pund / dag!! De grävde nästan dygnet runt i tung lera, 7 dagar i veckan, och grävde sig ner i livsfarliga gruvor för småpengar. Och de tänkte knappast på att skaffa nya shorts, fast de antagligen gått med samma kläder i åratal.
Och så köper vi stackars I-ländare safirerna för flera 1000€...Undrar vart de pengarna far, om man tänker att de som gör största jobbet får en pund om dagen. Snacka om att utnyttja de som redan är fattiga och utslagna.
När man tänker på dessa människor tycker man att man får FÖR stor lön för allt för LITE arbete. Och när man köper allt detta krims krams som vi bara MÅSTE ha, tänker man knappast på vem som har gjort det och för hur mycket?! Jag kan erkänna, att åtminstone brukar inte jag tänka på det, fast jag vet att t.ex H&M's kläder sys av små fattiga barn nånstans. Tänk att livet kan vara så annorlunda på en annan sida av klotet, fast vi alla bor på samma lilla planet. hmm. Nåja, nu for det överstyr igen.

Annat jag verkligen BORDE göra, är att ta itu med mina ögonbryn. Och jag borde verkligen även göra något åt mina fötter.

Nu ska jag sova. Jobbdag imorgon igen, har 5 arbetsdagar kvar, sen börjar S-E-M-E-S-T-E-R!!! Okej att jag varit sjukledig i 4 dagar, men det räknas inte. Det är en helt annan sak att vara ledig på riktigt än att vara ledig och sjuk. I can't wait!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar