2013-01-23

En förfrågan

Jag fick en förfrågan om hur min diet ser ut, så här kommer den:

Frukost:
45 g havregryn
100 g fettfri grynost
150 g osockrad saftsoppa
2 st Fast Omega 3

Lunch:
100 g kyckling eller 100 g nötkött, max 10% fett/ eller 100g fisk
50 g äggvita eller 25 g fettfri grynost
200 g grönsaker
10 g olivolja

Mellanmål
1 sto Pro-Fx lo carp-bar eller 250 g kvarg med 100 g frysta bär

Middag :
 100 g kyckling eller 100 g nötkött, max 10% fett/ eller 100g fisk
40g ris / 40 g pasta / 170 g potatis / 2 skivor Real fullkornsbröd
200 g grönsaker

Kvällsbit:
250 g kvarg el 150 g grynost
150 g osockrad saftsoppa eller 100 g bär
10 g vetekli
2 st fast Omega 3

Recover-dryck ALLTID genast efter träningen

Plus att jag äter vitamintillskott, magnesium, kisel och zink.
Jag har dessutom modifierat om min diet så att jag istället för 150 g kvarg äter 75 g kvarg och 75 g turkisk yoghurt. Till gröten tillsätter jag dessutom några torkade plommon eftersom man lätt får trög mage av all grynost. Jag tillsätter fett i allt jag äter eftersom jag behöver fettet, jag är ganska liten. Jag dricker också mjölk + minst 3 liter vatten per dag.

Man bör komma ihåg ifall man ska börja med en diet som anpassar din träning att varje kropp är individuell, och dieten ska utformas efter detta. Något som passar för mig kanske inte passar för dig. Dieten ska heller inte vara för länge. Alla är vi människor, och vi behöver få något gott ibland :)
Jag tror absolut inte på någon kolhydratfri diet, jag tror den är skadlig för människan i längden. Vi är uppbyggda på fetter, proteiner och kolhydrater - därför behöver vi också dessa för att fungera.

Så om du vill köra en diet för att banta, så rekommenderar jag hellre att du äter vanlig hälsosam husmanskost enligt tallriksmodellen och dricker mjölk och äter mörkt bröd till och kanske lämnar bort onödiga kalorier såsom chips, grillmat, läskedrycker och godis, och kanske har en godisdag i veckan. Snabba mirakeldieter resulterar ofta i att vikten går upp igen.

Min diet är inte för att banta, utan för att snabbt få bort underhudsfettet för synligare muskler. Till detta krävs också hård, regelbunden träning. Dieten är tänkt att sitta i 10-14 veckor, men om vikten hastigt börjar rasa brukar jag oftast fort sätta in frukter och mera fett i dieten.

3 kommentarer:

 1. LISÄÄÄÄ tällaisia postauksia..Kiitos! Mielenkiintoista! :) Meillä on lapset nyt kipeänä, joten ei päästä tälläkään viikolla sinne teille, mutta ehkä sitten ensi viikolla! Meidän on ehdottomasti nähtävä! :)

  SvaraRadera
 2. thank you child. ;) tro ja måst byri naagang tå ja hindar o handil.

  SvaraRadera
 3. You are welcome :)
  Joo Merja, tervetuloa vaan...Mulla on vielä ens vko vapaa, sit meen taas harjoitteluun yhdeksäks viikoks, mut onhan mulla silti illat vapaa niin tuut silloin ku sulle sopii :)

  SvaraRadera