2013-07-02

Uppdaterad!

Nu är jag uppdaterad, och har uppdaterat min blogg. Jag har nu bestämt mig att det mesta på min blogg härefter kommer att handla om träning, eftersom det är det enda jag sysslar med. Visst kommer jag antagligen också att svamla på om annat tråkigt också som ingen orkar bry sig om, men det är bara för att skriva av mig.
Sen, när skolan är slut, och jag har tid att fota mera och engagera mig mera ska jag öppna en helt ny blogg, men just nu har jag inte tid med något här hemma. Vi bygger lite smått, och tränar.

Så, till dagens träningspass. Just nu kör jag ett program som är mycket intensivt och som håller på i 12 veckor!! Varje muskelgrupp tränas 2 ggr/vecka, så man är ganska slutkörd. Jag kör set på 2 x 12, 4 dagar i veckan. Dag 1 får överkroppen träna, dag 2 undrekroppen, dag 3 övrekroppen igen och dag 4 undre.

Angående kosten så äter jag just nu vanlig husmanskost, men "fyller på" med extra protein bestående av ex. grynost och kvarg. Jag väger ingenting jag äter, utan äter med ögonmått. Meningen med träningen är inte att gå ner i vikt, utan få fastare muskler som orkar längre. Därför är jag inte heller så noga med om jag "fuskar" med ätandet.

När 12-veckors perioden är över är det meningen att gå över till kortare reps med MYCKET mera vikter (3x5-6), för att få musklerna riktigt synliga. Vid sidan om gymträningen prioriterar jag också aerobisk träning som mycket viktig. Just nu får jag den genom att cykla till jobbet, eller köra något bodycombat pass i veckan. Jogging har jag helt lämnat bort, jag tycker inte om att springa på sommaren (mygg!!). När cykelsäsongen är över joggar jag istället.

Meningen med min träning är inte heller att se ut som en bodybuilder. Jag tränar helt enkelt för att det är min hobby. Utan träning är jag inte mig själv. Jag kommer aldrig att träna för att gå ner i vikt, då förlorar träningen sin charm. Det ska vara roligt att träna, och man kan träna precis som man vill. Hemma, på gym, med barnen, med mannen, ute, inne - ja vad som helst. Huvudsaken är att man rör på sig så att man mår bra. Mår kroppen bra mår knoppen bra. Om man råkar få lite tightare midja är en bonus :)

Så, om det är något ni vill jag ska skriva om angående träning, eller vad som helst, är det bara att kommentera. Men nu säger vi godnatt här hos oss i vårt lilla hus på prärien. :)

2 kommentarer:

  1. Oohlalalaa vilken snygg header på en snyggo Nina! :) du ork nog tu, lite avis e man :) / hälsar den förlorade sonen... Aka Malin :)

    SvaraRadera
  2. haHaha, förlorade sonen. Jag skrattar ihjäl mig. :D tack tack, men du e allti snyggare

    SvaraRadera